IS voert koning op in nieuw filmpje

In een nieuw promotiefilmpje van IS, gebruikt de terreurorganisatie beelden van de koning en de aanslagen in Brussel en Zaventem. Het filmpje toont ook drie mannen die het Westen waarschuwen voor nieuwe aanvallen.

Het promotiefilmpje begint met beelden uit de toespraak van koning Filip op de dag van de aanslagen. Daarna volgt een deel van de persconferentie van de federale procureur en nieuwsfragmenten van de luchthaven en metrostation Maalbeek.

Vervolgens komen drie IS-strijders in beeld. Ze dragen een bomgordel en staan voor een vernield gebouw. “Amerikanen, Europeanen, Russen, dit is wat jullie overheden hebben gedaan. Zolang jullie overheden moslims blijven doden, zullen jullie altijd een legitiem doelwit blijven voor ons”, klinkt het in het Frans. Eén van de strijders vertelt dat de leden van de coalitie niet moeten denken dat ze IS zullen verslaan met luchtaanvallen. “We zijn overal en zijn in staat om toe te slaan waar, wanneer en tegen wie we willen.”

Nadien waarschuwt IS dat de Europeanen, die als eersten ISIS hebben gebombardeerd, dat zij de prijs zullen betalen. “Jullie zullen de prijs betalen, jullie kruistocht zal verbroken worden en we zullen jullie in het hart van jullie land raken”, klinkt het.

Afbeelding Youtube