Daan Myngheer is overleden na hartstilstand

20150924 - RICHMOND, UNITED STATES: Belgian Daan Myngheer pictured during a press conference at the UCI Road World Cycling championships in Richmond, Virginia, The United States, Thursday 24 September 2015. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Daan Myngheer is bezweken aan de gevolgen van een hartstilstand zaterdag in het Internationaal Wegcriterium. De 22-jarige wielrenner werd sinds zaterdag in een kunstmatige coma gehouden.

Myngheer startte zaterdag in het Internationaal Wegcriterium in Ajaccio, op het Franse eiland Corsica. Na de ochtendetappe werd hij onwel en op weg naar het ziekenhuis kreeg hij een hartstilstand. Zijn hart stond enkele minuten stil, maar de dokters konden hem reanimeren. Myngheer werd in een kunstmatige coma gehouden en zijn toestand bleef kritiek. Hij overleed iets na 19u maandagavond.

“Met spijt in ons hart delen wij mee dat Daan zijn laatste koers verloren heeft, nadat hij gevochten had als een groot kampioen”, luidt het op Facebook. “Hij is maandag om 19.08u gestorven in het bijzijn van zijn ouders, zijn zus en vriendin.”

Net zoals Antoine Demoitié, die een dag eerder overleed, zullen de organen van Daan Myngheer gedoneerd worden, om zo andere levens te redden. Dat heeft zijn zus bekendgemaakt op de website van Myngheer.

Myngheer werd in 2011 Belgisch kampioen voor junioren in Wielsbeke. Vorig jaar mocht hij mee als luxeknecht naar het WK voor beloften in Richmond.

Foto Belga / D. Waem