Crimineel doet alsof hij twee miljard bezit met app

Woman taking money out of back pocket of a businessman

Een Australische bouwvakker heeft zijn rechtszaak wegens drugsfeiten mogelijk een pak ingewikkelder gemaakt. De man beweerde tegen zijn advocaat dat hij vermogen heeft van enkele miljarden Australische dollar. Die bewering zette hij mogelijk kracht bij met een valse app.

Nadat Phillip Johnathan Harrison betrapt werd met methamfetamine in zijn wagen, werd hij meteen opgepakt. Tegen de politie beweerde Harrison al dat hij een vermogen van meer dan twaalf miljard Australische dollar heeft en dat de overheid hem erin luist. De man kreeg een pro-bonoadvocaat toegewezen, die zeer sterk twijfelde aan de mentale gezondheid van zijn cliënt. Totdat de beschuldigde hem de inloggegevens van zijn bankaccount gaf en hij zag dat de bouwvakker een half miljard cash  en meer dan anderhalf miljard dollar aan andere bezittingen heeft.

De advocaat lichtte het gerecht in van het bizar grote vermogen. Onderzoekers vermoeden dat Harrison een valse app gebruikte om het vermogen te veinzen. De crimineel kreeg ondertussen een uitreisverbod en wordt mogelijk nog aangeklaagd met poging tot het misleiden van het gerecht. Dat terwijl hij oorspronkelijk aankeek tegen een geldboete en een kleine kans op een gevangenisstraf, zeker gezien hij meewerkend was en verder geen strafblad heeft.