Charlie Hebdo-cover over aanslagen in Brussel zorgt voor controverse

Charlie Hebdo heeft op de cover van zijn recentste nummer een cartoon gezet over de aanslagen in Brussel en Zaventem. De afbeelding beeld Stromae uit naast enkele rondzwevende ledematen en kan op heel wat kritiek rekenen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

In het recentste nummer van Charlie Hebdo besteedt het Frans satirisch magazine veel aandacht aan de aanslagen in Brussel en Zaventem. Nadat er eerder al cartoons over de aanslagen van binnen in het magazine rondgingen, is nu ook de cover van het magazine bekendgemaakt. Zoals iedereen van het blad gewoon is, vermijden ze de controverse niet.

Op de cover staat centraal een tekening van Stromae. Die vraagt zich af "Papa où t'es?". "Ici, ici, là, et là aussi" zijn de antwoorden van de ledematen die rond het hoofd van de zanger zweven.

Net zoals de vorige cartoons van Charlie Hebdo over de aanslagen in België, lokt ook deze tekening heel wat reacties uit.

 

Charlie hebdo papa où t'es? pic.twitter.com/NroX0RlP9X

— Vallée Michel (@Valle98391622) 29 maart 2016

 

.@Smienos @_evelienc @StevenDeWilder @Nonunsenses nu heeft eindelijk iedereen door dat Charlie Hebdo eigenlijk smakeloos is

— Vince Buyssens (@Fadawah) 29 maart 2016

 

Allemaal #charliehebdo tot er met ons gespot word? #brussels

— Oli (@GovaertsOli) 29 maart 2016

 

Charlie Hebdo

van de toffe levenslustige #Stromae #Brussels

een #Munch doodskop maken

— Patrick Van Hecke (@Rastapopoelos) 29 maart 2016

Foto Twitter / @Valle98391622