Avicii zet draaitafel aan de kant

SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 07: DJ Avicii performs onstage during Rolling Stone Live SF with Talent Resources on February 7, 2016 in San Francisco, California. Rich Polk/Getty Images for Rolling Stone/AFP

Tim ‘Avicii’ Bergling houdt het eind dit jaar voor bekeken. De Zweedse producent en dj, bekend van de hit ‘Wake me up’, kiest voor een andere manier van leven.

“Bedankt voor het in vervulling laten gaan van veel van mijn dromen. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor deze ervaringen”, schrijft Avicii in een verklaring op zijn website, waarin hij zijn manager, team en fans bedankt. “Zonder jullie toewijding zou ik hier niet zijn.”

De 26-jarige dj cancelde vorig jaar nog meerdere optredens, omdat de druk van het toeren en het opnemen van nieuwe muziek hem oververmoeide. De producent vertelt dat hij zichzelf de laatste jaren beter heeft leren kennen. “Mijn carrière was bezaaid met succes, maar ook met hindernissen. Ik ben volwassen geworden, terwijl ik ook groeide als artiest. Ik ben erachter gekomen dat ik meer wil doen met mijn leven, maar ik heb zo weinig tijd om dat te ontdekken.”

In 2015 stond Avicii op de zevende plaats in de lijst met beste dj’s ter wereld. Een week geleden gaf hij nog een show op het mainstage-podium tijdens het Ultra Music Festival in Miami. Naar eigen zeggen heeft hij zijn beslissing om te stoppen gemaakt na een roadtrip door de VS twee weken geleden. “Dit hielp me beseffen dat ik de verandering waarmee ik al een tijdje worstel moet inzetten. Ik zal muziek nooit loslaten, maar ik heb besloten dat mijn optredens in 2016 de laatste worden. Laten we met een knal afsluiten!”