Wilmots geeft basiself nog niet vrij, Guillaume Gillet rechtsback

Wilmots geeft basiself nog niet vrij

Guillaume Gillet wordt de vervanger van de geblesseerde Toby Alderweireld op de rechtsachter tijdens de oefeninterland van morgen tussen Portugal en de Rode Duivels. Dat verklaarde bondscoach Marc Wilmots gisteren in de catacomben van het Estadio Municipal Dr. Magalhaes Pessoa in Leiria. Meer informatie over zijn basiself wilde Wilmots niet kwijt. Wilmots moet maar liefst acht spelers missen tegen de Portugezen (Kompany, De Bruyne, Hazard, Vertonghen, Origi, Benteke, Carrasco en Alderweireld). Op rechts opteert de bondscoach voor Nantes-middenvelder Gillet. “Guillaume heeft nooit ontgoocheld, was bij Anderlecht ook steeds goed op de rechtsachter en staat met veel vertrouwen te voetballen”.

Eerder had Wilmots al later optekenen dat hij Jason Denayer, Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen een plaats in de verdediging geeft. “Er is de laatste dagen zo veel gebeurd dat ik nu nog geen ploeg vrijgeef. Er kunnen nog altijd zieken of geblesseerden vallen. We bekijken dat morgen”, klonk het bij Wilmots. “En ik wil ook de tegenstrever niet wijzer maken.” Thorgan Hazard, die de voorbije dagen met de kuit sukkelde, start sowieso niet.

Ondanks de erg moeilijke voorbereiding verwacht Wilmots een stevige Belgische ploeg op het veld. “Het resultaat is niet het allerbelangrijkst morgen, wel de manier waarop. Ik wil discipline zien, een collectief blok en een goede pressing. De soliditeit van de ploeg interesseert me. We moeten niet wenen om de vele geblesseerden. Als er een probleem is, vinden we een oplossing. België wil niet verliezen, België wil winnen”.

bron: Belga