Weerbericht - Windstoten tot 100 km per uur

door
Belga
Leestijd 1 min.

De regenzone die zich maandagochtend boven ons land bevindt, trekt snel naar Duitsland weg, maar wordt gevolgd door buien, mogelijk met onweer. Er staat een krachtige, aan zee een harde tot stormachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Er zijn windstoten mogelijk tot 80 à 90 km/u in het binnenland en 100 km/u in de gebieden dicht bij de kust. In de loop van de namiddag zal de windsterkte geleidelijk verminderen. De maxima bedragen 7 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden in de andere regio's. Maandagavond en -nacht blijft het wisselvallig en er komen nog enkele buien voor. De minima bedragen 1 tot 6 graden.

Dinsdag is er af en toe zon, maar er komen ook nog buien voor, eventueel met een donderslag. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind die in de loop van de namiddag in sterkte zal verminderen. De maxima bedragen 7 graden in Hoog-België en zowat 11 graden elders.

Woensdag en donderdag is het wisselvallig met soms regen of enkele buien bij ongeveer 11 graden. Vrijdag en tijdens het weekend blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op naar 15 graden en meer.

bron: Belga