Wanty-Groupe Gobert wil overlijden Demoitié verwerken als één familie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wanty-Groupe Gobert wil het overlijden van zijn renner Antoine Demoitié (25) als één familie verwerken. Dat werd vanavond verklaard op een persconferentie in De Panne. De wielerformatie verloor vannacht zijn renner. Demoitié overleed nadat hij tijdens Gent-Wevelgem ten val was gekomen en vervolgens werd aangereden door een motard.

"Ik had via Jean-François Bourlart vernomen dat Thomas Degandt in de Ronde van Catalonië zwaar ten val was gekomen. Wat later kreeg ik een oproep via de radio in Gent-Wevelgem dat Simoni Antonini zwaar was gevallen. Hij werd afgevoerd met een open breuk aan de hand. Net als je denkt het ergste gehad te hebben, is er de smak met Antoine Demoitié", stelde een zeer aangeslagen Hilaire Van der Schueren, sportdirecteur bij Wanty-Groupe Gobert.

"Antoine had me opgeroepen om drinken te krijgen", vervolgde Van der Schueren. "Toen ik met de wagen bij hem kwam, vroeg hij twee bidons, dat waren zijn laatste woorden. Wat verderop was hij betrokken in een valpartij. Ik zat toen net achter zijn groepje. En plots komt daar die motor die vol inrijdt op Antoine. Ik wist toen al dat het zeer ernstig was, maar je koestert toch altijd nog dat beetje hoop. Mijn renner werd per helikopter overgevlogen naar Rijsel."

"Ik zette mijn weg verder en kreeg in de koers plots telefoon van Hans De Clercq van de organisatie van Gent-Wevelgem. Hij wou de adresgegevens van de familieleden van Antoine. Zijn toestand was immers kritiek."

"Na de wedstrijd spoedde ik me naar Rijsel. In de gang van het ziekenhuis kwam ik de vader van Antoine tegen. Die zei me dat het zeer ernstig was. Ik bleef nog wat bij de familie en verliet om 21u het ziekenhuis. Het was enorm spijtig dat ik dan al overal las dat Antoine overleden was. Pas na middernacht kwam het bijzonder trieste nieuws dat hij de strijd verloren had. Ik ben na mijn bezoek in het ziekenhuis naar het hotel van de ploeg gereden. Wij hebben daar lang met elkaar gebabbeld."

"We lieten de familie beslissen of we morgen zouden starten in de Driedaagse De Panne-Koksijde, maar mijn renners kunnen wat gebeurd is nog altijd geen plaats geven. Daarom starten we niet. Onze eerstvolgende koers wordt de Ronde van Vlaanderen. Maar dit verwerken wordt zeer moeilijk. We moeten dat doen als één familie", besloot Van der Schueren.

bron: Belga