Onderhandelingen over stakingsaanzegging luchthavenpolitie niet vervroegd

Onderhandelingen over stakingsaanzegging luchthavenpolitie niet vervroegd

De onderhandelingen over de stakingsaanzegging van de luchthavenpolitie in Zaventem worden niet vervroegd. Ze blijven gepland op woensdag 30 maart. Dat zegt Alain Peeters, provinciaal voorzitter Vlaams-Brabant van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV). De politie op de luchthaven van Zaventem dreigt met een staking vanaf woensdag 30 maart als de veiligheidsmaatregelen op en rond Brussels Airport niet opgedreven worden. Concreet vraagt het NSPV een grondige controle van alle reizigers voor zij de tijdelijke infrastructuur betreden en een verbod op gemotoriseerd vervoer in een perimeter van minimaal 100 meter aan de tijdelijke terminal van het inschepingsgebouw.

Met het scenario van mogelijke heropening van de luchthaven vanaf morgenavond voor ogen behoorde een vervroeging van de onderhandelingen tot de mogelijkheden. “De overheid kan daartoe verzoeken bij hoogdringendheid”, zegt Alain Peeters. “Maar dat is niet gebeurd. Het overleg blijft gepland voor woensdag.”

“Ook wij zijn geen vragende partij om het onderhandelingscomité een dag vroeger samen te roepen. Wij hebben na het gesprek met vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat gisteren plaatsvond, het volste vertrouwen in de overheid. Wij willen hen de tijd geven om in te gaan op onze voorstellen en tegemoet te komen aan onze vraag.”

bron: Belga