Nog 96 gewonden aanslagen in ziekenhuis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag verblijven nog 96 gewonde slachtoffers in de ziekenhuizen, onder wie 55 op intensieve zorgen, na de aanslagen op Brussels Airport in Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel op 22 maart. Dat heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid vanmiddag bekendgemaakt. Vier andere patiënten zijn inmiddels overleden in het ziekenhuis. Hun families werden ingelicht en krijgen psychologische ondersteuning.

"Alle respect en onze steun gaan naar de overledenen en hun families. Zij krijgen de best mogelijke ondersteuning. Ook de gewonden en hun familieleden worden omringd met medische en psychologische zorgen zodat zij in alle rust kunnen werken aan het genezingsproces. Onze medische teams doen al het mogelijke en ook zij verdienen onze steun", zegt Maggie De Block, minister van Volksgezondheid (Open Vld).

Van de 96 mensen in ziekenhuizen verblijven er nog 30 met brandwonden in gespecialiseerde Belgische brandwondencentra. Daarnaast worden nog 2 brandwondenpatiënten opgevangen in Franse centra en een derde wordt gerepatrieerd naar de Verenigde Staten.

In België vangen momenteel nog 29 verschillende ziekenhuissites slachtoffers van de aanslagen op. Het totale aantal gewonden ligt momenteel rond 340, maar dat cijfer is nog niet definitief.

bron: Belga