Nederlandse politie neemt telefoons en munitie in beslag

Nederlandse politie neemt telefoons en munitie in beslag

Bij de huiszoekingen van de politie in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag onder meer telefoons, simkaarten, gegevensdragers, munitie, geld en drugs in beslag genomen. Om 01.30 uur werden de huiszoekingen beëindigd. Dat meldt het Nederlandse Landelijk Parket via Twitter. Het Openbare Ministerie (OM) laat ook weten dat de procedure wordt opgestart om verdachte Anis B., die zondagmiddag in Rotterdam werd opgepakt, uit te leveren aan Frankrijk, waar de man gezocht werd. De drie andere verdachten die zondag gearresteerd werden worden verhoord door de Nederlandse recherche; aldus het OM.
Anis B. werd zondagmiddag opgepakt in Rotterdam op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. De Franse autoriteiten hadden vrijdag al om zijn aanhouding gevraagd. De 32-jarige Fransman zou een kompaan zijn van de onlangs gearresteerde terreurverdachte Reda Kriket.
De Rotterdamse politie hield zondag nog drie verdachten aan. Het zijn twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. Het OM onderzoekt in hoeverre dit drietal betrokken is bij terrorisme.
Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gaf zondagavond aan geen aanwijzingen te hebben dat terreurverdachten een aanslag in Nederland hadden gepland.

bron: Belga