Marc Wilmots: “Niet naar Portugal gekomen voor het toerisme”

Marc Wilmots: "Niet naar Portugal gekomen voor het toerisme"

Marc Wilmots neemt de oefeninterland van de Rode Duivels van morgen in en tegen Portugal ondanks de vele afzeggingen en de verstoorde voorbereiding ernstig op. “Wij zijn niet naar Portugal gekomen voor het toerisme”, klonk het in de catacomben van het Estadio Municipal in Leiria, waar morgen om 20u45 Belgische tijd de aftrap gegeven wordt van het duel. Zoals bekend verliep de aanloop naar het oefenduel op zijn zachtst gezegd niet op wieltjes. Omwille van de aanslagen van dinsdag op Zaventem en in Brussel werd het duel van het Koning Boudewijnstadion naar Leiria verplaatst en moest het hele schema van de Duivels in laatste instantie gewijzigd worden. Op de koop toe regende het afzeggingen in de selectie, Wilmots mist morgen maar liefst acht spelers. “Het klopt dat we spelers van wereldklasse zoals Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Eden Hazard moeten missen, maar ik heb nog voldoende kwaliteit in de kern. Dit zijn moeilijke omstandigheden, maar dat is geen excuus. Het is aan ons om oplossingen te zoeken.”

Met het EK van komende zomer in het hoofd wordt het voor Wilmots ook heel interessant om zien hoe sommige spelers het er dinsdag van af brengen. “Ik heb een groep, ik heb geen titularissen. De spelers kunnen zich tonen en morgen zullen er jongens staan die het maximum willen geven. We bereiden ons voor op het EK en de plaatsen worden duur”, klonk het.

De bondscoach kwam ook nog even terug op de verschrikkelijke aanslagen, die een diepe indruk hebben nagelaten op hem en zijn spelers. “Het was een emotionele schok, een aanslag in ons land en in onze luchthaven. We verloren onschuldige mensen. Toch mogen we geen angst tonen, we mogen niet stoppen en het leven moet voortgaan.”

bron: Belga