Marc Wilmots heeft niets dan respect voor Cristiano Ronaldo

Marc Wilmots heeft niets dan respect voor Cristiano Ronaldo

De Rode Duivels staan morgen in Leiria tegenover ene Cristiano Ronaldo, dé absolute vedette van de Portugese nationale voetbalelf. De smaakmaker van Real Madrid miste in de oefeninterland van vrijdag tegen Bulgarije (0-1) nog een pak kansen én een strafschop en kreeg daar in eigen land de nodige kritiek voor. Het valt af te wachten of hij – met de Clasico van komend weekend tussen Barcelona en Real in het achterhoofd – veel speelminuten krijgt tegen de Rode Duivels. “Ronaldo is iemand die jaarlijks goed is voor zo’n 45 doelpunten of zelfs meer en maakt gewoonweg deel uit van de allergrootsten”, klonk het een dag voor de wedstrijd bij Marc Wilmots. “Hij heeft al bijna alles gewonnen wat er te winnen valt en voor iemand als hem heb ik respect, heel veel respect”, aldus de bondscoach.

De Belgische defensie zal zijn handen meer dan vol hebben met CR7. “Als je hem ruimte geeft en hem laat lopen, krijg je problemen. Dan is hij bijzonder sterk en één tegen één is hij quasi onstopbaar. Het is aan ons om snel te zijn en te anticiperen”, aldus Wilmots, die Portugal als ploeg ook hoog inschat. “Portugal behoort altijd tot een van de beste landen van de wereld. De ploeg heeft veel individuele kwaliteiten, is technisch uitstekend en ook heel snel.”

De laatste interlands tussen België en Portugal dateren al van 2007, toen de Portugezen in de EK-voorronde tweemaal te sterk waren (4-0 en 1-2). Voor de laatste Belgische zege moeten we teruggaan naar september 1989, toen België het in de WK-voorronde met 3-0 haalde.

bron: Belga