Manager Wanty-Groupe Gobert brengt rennersgroep woensdag samen

Manager Wanty-Groupe Gobert brengt rennersgroep woensdag samen

“De hoop die we koesterden, spatte afgelopen nacht als een ballon uiteen”, reageerde een emotionele Jean-François Bourlart, manager bij Wanty-Groupe Gobert, op het overlijden van renner Antoine Demoitié (25).
“Ik was in Lyon toen ik het nieuws omtrent het ongeval van Antoine vernam”, zei Bourlart vanavond op een persconferentie in De Panne. “Ik wist dat het een ernstig ongeval was. Direct dacht ik aan de familie en de echtgenote van mijn renner. Ik had ook zijn vader onmiddellijk aan de lijn. Zij wisten dan al dat de toestand zeer kritiek was.”

“De hoop die we koesterden, spatte afgelopen nacht als een ballon uiteen. Ik kende Demoitié al een tijdje. We vonden dat de tijd rijp was om hem een éénjarig contract aan te bieden. Hij was zo opgetogen. Hij droomde ervan WorldTour-koersen te rijden. Vrijdag mocht hij van ons starten in de E3 Harelbeke en dat deed hij zeker niet slecht. Hij ging zelfs mee in de lange vlucht. Naderhand was Antoine uitermate fier over zijn prestatie.”

“In Gent-Wevelgem wou hij ook iets laten zien, maar bovenal mikte hij op de Waalse Pijl. Die koers passeerde immers aan zijn deur. Hij zal die wedstrijd nooit meer rijden. Zijn carrière stopte ergens in Frankrijk. Antoine was ook blij dat hij samen met Gaetan Bille in de ploeg zat. Bille was trouwens de getuige tijdens zijn huwelijk. Wij maken met de ploeg een zeer moeilijke tijd door. Wij moeten als één geheel ons hierover trachten te zetten. Zo goed en zo kwaad als mogelijk. Woensdag komt de ploeg samen. Dan gaan we het parcours verkennen van de Ronde van Vlaanderen, maar bovenal veel praten met elkaar. Enkel zo kunnen we dit ergens plaatsen.”

Demoitiés ploeggenoot Roy Jans sprak voor de hele rennersgroep de opgekomen media toe. “Wij wisten niet en weten nog altijd niet hoe te reageren op dit gegeven”, stamelde Jans. “Wij hadden na de koers toch een sprankeltje hoop. Temeer Hilaire Van der Schueren de berichten over het overlijden van Antoine op Facebook en Twitter steeds ontkrachtte. Deze ochtend kregen we echter allen een klap in het gezicht. Iedereen heeft het mentaal heel moeilijk om dit verlies een plaats te geven. Hij was zo’n opgewekt figuur. Tijd zal de wonden helen, maar ik denk dat er een hele poos over zal gaan. Vergeten kunnen we dit nooit. Het is aan ons om ze snel mogelijk een zege te boeken. Die gaan we opdragen aan Antoine.”

bron: Belga