Luchthaven Antwerpen verwacht nog zeker week extra vluchten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De luchthaven van Antwerpen in Deurne heeft vandaag opnieuw tientallen vluchten van Brussels Airlines verwerkt die nog steeds niet kunnen vertrekken of aankomen in Zaventem. De maximumcapaciteit is sinds gisteren met een veertigtal commerciële bewegingen per dag in theorie bereikt, maar morgen zal het aanbod op vraag van Brussels Airlines toch nog worden uitgebreid tot 58 bewegingen. "Dat is eigenlijk over de limiet, dus ik verwacht een hectische dag en wat langer aanschuiven", zegt luchthavencommandant Wim Verbist. "Vermoedelijk zullen we nog minstens de hele week vluchten overnemen van Zaventem, want Brussels Airlines probeert nu eerst de langeafstandsverbindingen te herstellen en dat zal al niet evident zijn."

De luchthaven van Zaventem probeert dan wel zo snel mogelijk weer de deuren te openen, voor de korte verbindingen van Brussels Airlines die nu tijdelijk afgeleid worden naar Deurne, zal het allicht nog een tijd duren voor die weer hun vertrouwde stek innemen. "Die zijn voor de luchtvaartmaatschappij niet de grootste prioriteit, omdat ze door omliggende luchthavens overgenomen kunnen worden", zegt Verbist. "Onze inschatting is dus dat de huidige situatie nog wel even zal blijven duren."

Het stormweer van vanochtend zorgde er in Deurne overigens voor dat één vlucht vanuit Zürich naar Eindhoven moest worden afgeleid. Voorts bleef de hinder beperkt. "Ook schade hebben we niet geleden, er moesten enkel wat takken worden opgeruimd", aldus Verbist.

bron: Belga