Jonge Duivels lijden pijnlijke nederlaag tegen Montenegro

De Belgische nationale beloften hebben op de zesde speeldag in groep 1 van de kwalificaties voor het EK 2017 een pijnlijke nederlaag geslikt tegen Montenegro. Het werd 1-2 in Leuven. Na de minuut stilte ter ere van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem opende Lagator (6.) al snel de score voor de bezoekers door tussen de benen van doelman Davy Roef te besluiten. Vier minuten voor de pauze verdubbelde Savicevic de voorsprong van Montenegro. Op slag van rust gaf Theo Bongonda de troepen van Enzo Scifo en de 3.000 supporters in Den Dreef opnieuw hoop, nadat Youri Tielemans met een knal de lat had beroerd. Hij kopte vrijstaand de 1-2 tegen de netten. De Belgen drongen nog aan in de tweede helft, maar slaagden er niet meer in te scoren.

In de stand ziet België, dat 12 punten telt, Montenegro op gelijke hoogte komen. De Montenegrijnen hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. Leider Tsjechië heeft 14 punten. Na België volgen Malta (5), Letland (5) en Moldavië (4). Later op de dag staat nog Malta-Tsjechië op het programma. Op 2 september spelen de beloften hun volgende EK-kwalificatieduel in Malta.

De wedstrijd in Leuven ging om 17u in plaats van om 20u door om de veiligheid beter te kunnen garanderen.

Het EK 2017 vindt plaats in Polen. Willen de Belgen daar aanwezig zijn, dan moeten ze groepswinnaar worden of bij de vier beste tweedes van de negen groepen eindigen. De groepswinnaars hebben hun EK-ticket rechtstreeks beet, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen.