Demoitié overleden – Wanty-Groupe Gobert bevestigt overlijden

Demoitié overleden - Wanty-Groupe Gobert bevestigt overlijden

Wanty-Groupe Gobert heeft maandag via Twitter het overlijden van Antoine Demoitié bevestigd. De 25-jarige renner kwam zondag ten val tijdens Gent-Wevelgem en werd daarna aangereden door een motor. Demoitié werd na zijn val overgebracht naar een ziekenhuis in het Franse Rijsel. De Franse politie maakte zondagnacht diens overlijden bekend.
Wanty-Groupe Gobert tweet maandagmorgen een foto van de renner met daarbij de melding 1990-2016. “Een officiële verklaring wordt later vandaag verspreid”, luidt het verder.
Demoitié was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Groupe Gobert. Daarvoor droeg de Luikenaar drie seizoenen het shirt van Wallonie-Bruxelles. Hij won enkele kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Finistère, Wanzele Koerse en een rit in het Circuit des Ardennes.
Onder meer Sep Vanmarcke, tweede in Gent-Wevelgem, reageerde via Twitter op het trieste nieuws. “Plots is een 2e plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen.”

bron: Belga