Brecht: Unizo knipt recordaantal paardenstaarten voor Think-Pink

Brecht: Unizo knipt recordaantal paardenstaarten voor Think-Pink

Op de paasmarkt van het Antwerpse Brecht hebben de lokale afdeling van Unizo en borstkankervereniging Think-Pink vandaag naar eigen zeggen het wereldrecord “staarten knippen” gebroken. 17 kappers uit de regio knipten in totaal 201 staarten van minstens 20 centimeter lang. Think-Pink zal het haar gebruiken om er pruiken van te maken voor borstkankerpatiënten. Unizo Brecht organiseert elk jaar tijdens de paasmarkt in de gemeente een ludieke wereldrecordpoging. De voorbije jaren mocht de zelfstandigenorganisatie al onder meer het record bierbakken stapelen en het bouwen van de grootste muur van Clics-blokjes op haar palmares schrijven.

Ditmaal besloot Unizo zich in te zetten voor het “Geef om Haar”-fonds van Think-Pink. Ondanks het stormachtige weer kwamen er meer dan voldoende vrijwilligers opdagen die hun haar wilden afstaan om het bestaande record van 65 staarten te breken. “Onder hen vooral veel jonge vrouwen, maar ook enkele mannen en kindjes lieten hun haar spontaan afknippen”, laat Unizo Brecht weten.

Think-Pink werkt voor de campagne “Geef om Haar” samen met meer dan 300 kapsalons verspreid over het hele land, waar iedereen gratis terechtkan voor een nieuwe coupe, indien men zijn of haar afgeknipte haren aan het fonds van Think-Pink schenkt.

De voorbije jaren verzamelde de borstkankervereniging zo al ruim 52.000 afgeknipte paardenstaarten om er pruiken van te maken. Zo helpt ze vrouwen met kanker bij de aankoop van een pruik. Think-Pink financiert verder ook wetenschappelijk onderzoek rond het opsporen en behandelen van borstkanker en zet zich in voor een goede nazorg.

bron: Belga