Aanslag Pakistan – Vaticaan veroordeelt “fanatiek geweld tegen christelijke minderheden”

Aanslag Pakistan - Vaticaan veroordeelt
Aanslag Pakistan - Vaticaan veroordeelt "fanatiek geweld tegen christelijke minderheden"

De zelfmoordaanslag aan het Gulshan Iqbal-park in Pakistan van zondagavond, “werpt een schaduw van angst over het paasfeest” en “confronteert de leden van de christelijke minderheden met fanatiek geweld”. Dat zei het Vaticaan zondagavond. “Opnieuw slaat de dodelijke haat toe bij de meest weerloze mensen. Samen met de paus bidden we voor de slachtoffers, en zijn we bij de gewonden, de door een enorm leed getroffen families, de leden van de christelijke minderheden die nogmaals geraakt zijn door fanatiek geweld, en de hele Pakistaanse bevolking”, zo zei woordvoerder Federico Lombardi in een persmededeling.
“Zoals de paus vanmorgen zei (tijdens zijn traditionele zegen “urbi et orbi”, red.) blijft de Heer ons, ondanks deze vreselijke manifestaties van haat, de moed en de nodige hoop geven om wegen van mededogen, solidariteit, dialoog, gerechtigheid en verzoening te bouwen”.
In zijn paasboodschap veroordeelde paus Franciscus zondag de wereldwijde terreur. Hij had het over “blind en vreselijk geweld, dat bloed van onschuldigen in vele delen van de wereld blijft vergieten”.
Minstens 65 mensen kwamen om bij de zelfmoordaanslag van zondagavond aan het stedelijke Gulshan Iqbal-park in de Oost-Pakistaanse stad Lahore, waar christenen het paasfeest vierden.
In Pakistan viseren gewapende islamistische groeperingen soms de christelijke minderheid, die 2 procent van de bevolking uitmaakt.

Bron: Belga