Yannick Carrasco geeft forfait voor duel tegen Portugal, buikklachten voor Alderweireld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Yannick Carrasco moet forfait geven voor de oefeninterland van de Rode Duivels van dinsdag in Leiria tegen Portugal. Dat heeft assistent-bondscoach Vital Borkelmans zondag bevestigd na de training van de Belgen. De winger van Atletico Madrid blijkt te veel last te hebben van zijn enkel en wordt - in samenspraak met Atletico - terug naar zijn club gestuurd.

Carrasco had twee dagen geleden nog een infiltratie gekregen en trainde vrijdag niet. Zaterdag trainde hij indoor, maar ook dat ging niet goed. Zondag werd de knoop doorgehakt en werd zijn naam geschrapt voor Portugal.

Naast Carrasco ontbrak ook Toby Alderweireld zondag op de gesloten training in het Koning Boudewijnstadion, hij heeft buikklachten. Simon Mignolet had eveneens buikklachten, maar trainde wel mee. Thorgan Hazard van zijn kant heeft volgens Borkelmans op 80% meegetraind, Dries Mertens en Mousa Dembélé - de voorbije dagen allebei sukkelend met de enkel - maakten de oefensessie vol.

Voorlopig wordt er geen vervanger opgeroepen voor Carrasco, al wordt het wel afwachten hoe de toestand van Alderweireld evolueert. Eerder zag bondscoach Marc Wilmots ook al onder andere Divock Origi en Christian Benteke afhaken, het kwartet Vincent Kompany-Eden Hazard-Kevin De Bruyne-Jan Vertonghen ligt al langer in de lappenmand.

Later op de dag reizen de Duivels af naar Portugal, waar ze dinsdag in Leiria Cristiano Ronaldo en ploegmaats bekampen. Zondagnamiddag neemt Wilmots samen met spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts overigens nog deel aan een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers op Zaventem.

bron: Belga