Weerbericht – Onstuimige paasmaandag verwacht

Zondagmiddag en -avond zijn er naast opklaringen ook een aantal buien, mogelijk met onweer. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Tijdens buien kunnen windstoten optreden van 60 tot 70 km/u. De maxima bedragen 7 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden elders. Zondagnacht wordt het tijdelijk droog. Later neemt de bewolking toe, aan het eind van de nacht gevolgd door regen vanuit het westen. Er staat een stevige zuidenwind. De minima komen uit op 3 tot 8 graden.
Maandag is het meestal zwaarbewolkt met eerst regen en vervolgens buien, mogelijk met onweer. Er staat een krachtige, aan de kust een harde tot stormachtige zuidenwind. In de buurt van buien kunnen windstoten optreden tot 90 km/u in het binnenland en tot 100 km/u aan de kust.
De maxima bedragen 8 graden in Hoog-België en zowat 11 graden in de andere streken.
Van dinsdag tot en met donderdag blijft het wisselvallig met af en toe regen of enkele buien bij ongeveer 11 graden. Van vrijdag tot en met zondag is het droog en vrij zonnig. De middagtemperatuur stijgt naar meer dan 15 graden in het weekend.

bron: Belga