Thomas Vermaelen: "Uiterste best doen op linksback"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Vermaelen mag dinsdag in de oefeninterland tegen Portugal voor het eerst sinds het WK van 2014 in Brazilië nog eens op de linksachter starten bij de Rode Duivels. De 30-jarige verdediger van FC Barcelona wordt door Marc Wilmots als test op de linksachter geposteerd. "Het is natuurlijke mijn positie niet, maar uiteraard ga ik mijn uiterste best doen", verklaarde Vermaelen na de training van de Duivels. De laatste keer dat Vermaelen bij de nationale ploeg op de linksachter speelde was tijdens het tweede groepsduel van de Belgen op het WK tegen Rusland. Hij viel toen al na een half uur geblesseerd uit, zijn WK zat er meteen op. "De laatste jaren zitten we bij de nationale ploeg al niet breed op de positie van flankverdedigers en staan daar meestal centrale verdedigers. Nu Jan Vertonghen out is, krijg ik daar mijn kans. Voor mij wordt het ook afwachten wat het wordt, en 'of ik het nog kan', uiteraard ga ik me in de eerste plaats op mijn defensieve taken focussen", klonk het.

Bij Barcelona komt Vermaelen de laatste tijd niet veel meer aan spelen toe. "Ik ben vooral blij dat ik nu al maanden aan een stuk fit ben, dat doet deugd. Ik heb nu al maanden nooit echt last en dat is belangrijk. Uiteraard zijn trainingen niet hetzelfde als wedstrijden, dus hopelijk kom ik snel opnieuw aan spelen toe."

Dinsdag krijgen Vermaelen en ploegmaats in Leiria te maken met ene Cristiano Ronaldo. "Een echte wereldster. Dat zijn de mooiste wedstrijden en de mooiste tegenstanders. Wijzelf missen veel spelers, maar we hebben een goede en brede selectie om dat op te vangen."

bron: Belga