Rust aan Brusselse Beurs is teruggekeerd

Rust aan Brusselse Beurs is teruggekeerd

De rust aan de Brusselse Beurs is teruggekeerd, nadat enkele honderden voetbalhooligans kwamen protesteren en voor onrust zorgden. Op het Brusselse Beursplein komen nog altijd honderden mensen samen om er hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in België. Nadat eerder de “Mars tegen de angst” was afgelast uit veiligheidsoverwegingen liepen de gemoederen toch nog op voor de Beurs.
Omstreeks 14.45 uur kwamen hooligans uit het hele land samen aan de Beurs om te protesteren tegen het terrorisme. De oproerpolitie kwam meteen ter plaatse en omstreeks 15.30 uur werd het waterkanon ingezet om de hooligans te verdrijven richting Brussel-Noord, waar ze op de trein werden gezet.

Na de ingreep van de politie is de rust op het Brusselse Beursplein teruggekeerd en komen honderden mensen er opnieuw samen om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in België. Dat doen ze elk op hun eigen manier. Sommigen in stilte, anderen door samen een lied te zingen of muziek te spelen.
De politie is nog altijd in groten getale aanwezig.

bron: Belga