Rode Duivels – Belgen in Portugal aangekomen, Alderweireld (nog) niet

Rode Duivels - Belgen in Portugal aangekomen

De Rode Duivels zijn zondag in de vooravond aangekomen in Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad volgde nog een busrit van anderhalf uur naar Leiria, waar de Belgen dinsdagavond (20u45 Belgische tijd) Portugal bekampen. Yannick Carrasco was zoals eerder bekend niet mee afgereisd naar Portugal, hij heeft te veel last van zijn enkel en keert terug naar zijn club Atletico Madrid. Ook Toby Alderweireld zat niet op het vliegtuig, maar hij reist mogelijk maandag nog na. De verdediger van Tottenham sukkelt met buikklachten en moest daardoor passen voor de oefensessie van zondagvoormiddag in het Koning Boudewijnstadion. Haakt ook hij af, is het mogelijk dat bondscoach Marc Wilmots nog een extra speler oproept.
Voor de afreis naar Portugal legde Wilmots tijdens een plechtigheid samen met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts overigens nog bloemen neer ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op Zaventem. “Laten we samen sterk zijn, leve België”, schreef de bondscoach op een herdenkingsbord.
Maandagnamiddag traint de selectie in het Estadio Dr. Magalhaes Pessao, een dag later spelen ze daar tegen Cristiano Ronaldo en ploegmaats. Omwille van de beperkte voorbereidingstijd voor de interland – wegens de aanslagen wordt er uiteindelijk niet in Brussel maar wel in Leiria gespeeld – was er geen ticketverkoop meer voor de oefeninterland. Belgische fans kunnen de wedstrijd dus niet volgen in het stadion, voor de Portugese supporters werkte de Portugese Voetbalbond (FPF) een regeling uit. Fans die een ticket hadden voor het treffen van afgelopen vrijdag in Leiria tegen Bulgarije, mogen dinsdag ook de wedstrijd tegen de Duivels bijwonen.

bron: Belga