Paus roept christenen op hoop te brengen

Paus roept christenen op hoop te brengen
Paus roept christenen op hoop te brengen

De wereld is “dorstig naar hoop”, maar christenen zitten vaak “gevangen in zichzelf”, waardoor ze niet in staat zijn om hun hoop over te brengen. Dat zei paus Franciscus zaterdag tijdens de Paasviering in de Sint-Pietersbasiliek in Rome.
Franciscus riep de christenen op om “de weg van de ontmoeting en het vertrouwen te verkiezen”. “We mogen in dit leven niet triest, zonder hoop en gevangen in onszelf blijven”.
“Hoop is niet enkel optimisme, een psychologische houding of iets dat moed geeft. De Trooster maakt niet alles goed, Hij neemt het kwaad niet weg met een magische toverstaf, maar Hij geeft de ware levenskracht. Dat is niet de afwezigheid van problemen, maar de zekerheid altijd bemind en vergeven te worden”, zo zei Fransiscus.
De paus doopte ook twaalf volwassen uit Italië, Albanië, Kameroen, Zuid-Korea, India en China.
Franciscus, die vindt dat de Heilige Zaterdag een “dag van Goddelijke stilte” moet zijn, verscheen op de viering na niet in het openbaar, ondanks de grote drukte zaterdag rond het Vaticaan.
Donderdag voerde de paus op Witte Donderdag de traditionele voetenwassing uit, in een asielcentrum vlak bij Rome. Daar waste hij de voeten van elf vluchtelingen uit Afrika en India, onder hen ook drie moslims uit Mali. “Moslims, hindoes, katholieken of Kopten: we zijn allen broeders, we zijn kinderen van dezelfde God”, zo sprak de Argentijnse kerkleider toen.

Bron: Belga