Leuven strandt in kwartfinales van Euro Hockey League

KHC Leuven heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Final Four van de Euro Hockey League, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het mannenhockey. In de kwartfinale botste Leuven zondag in Amsterdam op het Spaanse Atletic Terrassa. Het werd 3-2 (rust: 0-0).

De Spanjaarden kwamen in het begin van het derde kwart op voorsprong. Marc Salles zette in de 33e minuut een penalty corner om. Twee minuten later maakte Leuven gelijk via Renaud Pangrazio, die de 1-1 binnentikte. Lang stond die brilscore niet op het bord want vrijwel meteen trof Roc Oliva voor Atletic Terrassa raak met een penalty corner.

In het vierde en laatste kwart bracht Pau Quemada Leuven al na een minuut langszij via een omgezette penalty corner.

Vier minuten voor tijd legde Jan Malgosa na een knappe solo de 3-2 eindstand voor de Spanjaarden vast.

Terrassa had zaterdag in de achtste finales Belgisch landskampioen KHC Dragons uitgeschakeld na shoot-outs. Leuven zette vrijdag vlot het Poolse Grunwald Poznan opzij. Royal Léopold HC, de derde Belgische deelnemer aan de achtste finales in Amsterdam, verloor zaterdag van de Nederlandse titelverdediger Oranje Zwart.

De Final Four staat op 14 en 15 mei geprogrammeerd in het Spaanse Barcelona.