Italiaanse politie zoekt medeplichtige van Algerijn

Italiaanse politie zoekt medeplichtige van Algerijn
Italiaanse politie zoekt medeplichtige van Algerijn

De Italiaanse politie is op zoek naar een medeplichtige van de Algerijn Djamal Eddine Ouali, die zaterdag in het zuiden van Italië werd opgepakt in het kader van het onderzoek naar de aanslagen van Brussel en Zaventem. Dit hebben verscheidene Italiaanse media gemeld, die daarbij politiebronnen aanhaalden. De identiteit van de man werd niet bekendgemaakt. Hij zou de Algerijnse verdachte onlangs vergezeld hebben.
Djamal Eddine Ouali werd zaterdag in de omgeving van de stad Salerno op verzoek van het Belgische gerecht opgepakt met een Europees arrestatiebevel. De 40-jarige man zou zondagmorgen in de gevangenis van Salerno ondervraagd worden in het kader van een onderzoek naar de vervalsing van documenten die de kamikazes van Parijs, Brussel en Zaventem en hun medeplichtigen gebruikten.

Ouali werd zaterdag in de gemeente Bellizzi opgepakt, volgens de website van de Italiaanse krant La Repubblica toen hij met zijn vrouw aan een bushalte stond. Onderzocht wordt waarom hij in de provincie Salerno verbleef en welke ondersteuning hij eventueel kreeg.
Over de arrestatie van Djamal Eddine Ouali zei het federale parket in België zondag desgevraagd aan Belga dat het dossier in België in handen is van het parket van Brussel. Het federale parket weigerde commentaar over het luik “terrorisme” van het dossier.

Bron: Belga