Geen grote opkomst aan Beurs na afgelasting van “Mars tegen de angst”

Geen grote opkomst aan Beurs na afgelasting van "Mars tegen de angst"

De grote mensenmassa is, zoals gevraagd werd door de veiligheidsdiensten, weggebleven van het Brusselse Beursplein na de afgelasting van de “Mars tegen de angst”. De opkomst aan de Beurs was gematigd. Net zoals in de dagen na de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek verzamelden er nog altijd honderden mensen om hun steun te betuigen aan de slachtoffers en even stil te staan bij de gebeurtenissen. De grote mensenmassa die werd verwacht naar aanleiding van de afgelaste “Mars tegen de angst” bleef evenwel weg. Het metrostation De Brouckère werd uit voorzorg gesloten omstreeks 13 uur.

De vele cameraploegen en zendwagens die het Brusselse Beursplein gedeeltelijk innamen, hebben zich ondertussen moeten verplaatsen naar de achterkant van de Beurs. Er was ook zichtbaar een grote aanwezigheid van de politie.
Zaterdag 26 maart beslisten de organisatoren van de mars om in te gaan op de vraag van de federale en lokale overheid om zondag niet samen te komen in Brussel. Zowel minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) als de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) hadden gevraagd om uit veiligheidsoverwegingen geen grote bijeenkomst te houden in Brussel.

bron: Belga