Minister Jambon wil geen verdere discussie over ontruiming metro

Vice-Prime Minister and Interior Minister Jan Jambon pictured during a press conference of the crisis center of the Belgian government regarding the attacks of March 22, 20160326, in Brussels. Tuesday morning two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 30 deadly victims and 230 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh - ISIS) claimed responsability for the massacre. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon wil geen verder polemiek rond de beslissing om de Brusselse metro stil te leggen. Dat heeft volgens hem gezien de omstandigheden geen zin.

“Op de ochtend van de aanslagen is vanuit het crisiscentrum het commando gegeven om de Brusselse metro stil te leggen en te evacueren. Ik wil daar geen verdere polemiek rond starten. Uiteraard zal het onderwerp nog aan bod komen in de commissie”, blijft Jambon bij zijn verklaringen van vrijdag in het parlement.

Zaterdag zei de woordvoerster van de MIVB dat de openbaarvervoermaatschappij geen vraag had gekregen om de metro te evacueren na de aanslag op Brussels Airport. Nochtans had Minister Jambon in de Kamer verklaard dat de beslissing om de metro te ontruimen al om 8.50 uur was genomen, 21 minuten vóór de aanslag in het metrostation Maalbeek plaatsvond.

Jambon laat nadat hij met de verschillende partners heeft uitgezocht hoe de zaken zijn verlopen nu weten dat het commando wel degelijk is gegeven en dat hij bij zijn verklaring blijft.