450 hooligans protesteren in Brussel tegen terrorisme

Een kleine vijfhonderd voetbalhooligans zijn vanmiddag aan het Beursgebouw in Brussel samengekomen om de protesteren tegen de terreur. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon had nochtans opgeroepen om niet te betogen. De ordediensten zijn talrijk aanwezig.

Met 450 zijn ze, de hooligans die vanmiddag samengekomen aan het station van Brussel-Noord zijn samengekomen en dan samen naar het plein voor het Beursgebouw trokken. De groep vertrok vanuit Vilvoorde, waar gisteren op sociale media uit extreemrechtse hoek werd opgeroepen op te gaan protesteren.

De hooligans zijn bijna allemaal in het zwart gekleed. De groep scandeert leuzes zoals “Belgian hooligans. Wij zijn thuis” en is er ook een spandoek te zien met de tekst “FCK ISIS, Casuals against terrorism”.

De ordediensten waren massaal aanwezig en hadden zich rond de kaarsen en tekeningen opgesteld. De politie zette na een halfuur het waterkanon in om de betogers uit mekaar te drijven. De hooligans antwoordden door met flessen te gooien naar de politie.

“Verontwaardigd door wat er is gebeurd”

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) veroordeelt de rellen met klem. “Ik ben verontwaardigd door wat er is gebeurd. Ik stel vast dat dit soort “crapuul” onze mensen komt provoceren tijdens hun rouw”, aldus Mayeur. “We werden gisteren al gewaarschuwd, en ik stel vast dat er niets ondernomen is om hun komst naar Brussel te voorkomen.”

Foto Twitter / @dandemoustier