Romelu Lukaku klaar voor stap hogerop

Romelu Lukaku klaar voor stap hogerop

Romelu Lukaku is klaar om volgend seizoen een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Dat zei hij zaterdag na de training van de Rode Duivels. De spits van Everton doet het dit seizoen uitstekend in de Premier League en vond er al achttien keer de weg naar de netten. Zijn naam wordt dan ook in verband gebracht met tal van Europese topclubs en zelf acht de voormalige spits van Anderlecht zich klaar voor een stap hogerop. “Ik word deze zomer 23 en het wordt tijd om vooruit te kijken. Bij Chelsea was ik niet klaar voor het grote werk, maar nu zijn we drie jaar later en heb ik veel stappen gezet. Ik moet nog de nodige stappen zetten, maar ben wel klaar voor een topclub”, klonk het bij Lukaku, die naar eigen zeggen veel heeft opgestoken van zijn gesprekken met voormalige topspitsen Ian Wright en Thierry Henry. “Ze zeiden dat ik op het veld soms te introvert was. Ik moet me meer tonen, de bal vragen, blijven proberen en me laten gelden. Dat doe ik nu ook”.

In tegenstelling tot bij Everton loopt het bij de nationale ploeg steevast een pak stroever voor Lukaku. De Toffees spelen in functie van hun diepe spits, maar bij de Duivels is dat niet het geval. “Ik heb met de bondscoach een gesprek gehad over het spelsysteem, maar wat daar gezegd werd is interne keuken. Ik zat er al jaren mee, maar je kan pas iets zeggen als je jezelf in een bepaalde positie gezet hebt en ik heb mezelf dit seizoen toch bewezen. Ik wil niet boos of gefrustreerd terugkeren naar mijn club. Targetman of echte spits? Ik kan beide en zal wel manieren vinden om te scoren. De trainer heeft zijn ideeën en de spelers zijn er om die uit te voeren. Ik weet wat ik kan, ben een spits en wil scoren, daar word ik ook op afgerekend.”

“Spitsen willen altijd scoren”, antwoordde Wilmots even later. “Maar ik heb liever vijf of zes spelers die kunnen scoren en dat het gevaar van alle kanten komt. Al mijn spitsen bij de nationale ploeg zijn nog jong, binnen vijf jaar zijn ze top.”

bron: Belga