Paasklokken waaien weg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het blijft zaterdagmiddag droog met zonnige perioden. Later verschijnt er meer bewolking aan de kust en over het westen van het land. Er waait een vrij krachtige, aan zee af en toe zelfs een krachtige zuidelijke wind. De maxima bedragen 10 graden in de Ardennen en ongeveer 15 graden elders. Zaterdagavond neemt de bewolking overal toe en zaterdagnacht volgt er een flinke plens regen vanuit het westen. Er staat een stevige wind uit zuid tot zuidwest. De minima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en zowat 7 graden in de rest van het land.

Zondagochtend klaart het snel op vanuit het westen maar er ontstaan ook stapelwolken die vooral 's middags uitgroeien tot enkele buien, mogelijk met onweer. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidenwind. Vooral tijdens buien kunnen windstoten optreden. De maxima komen uit op 8 graden in Hoog-België en zowat 12 graden in de andere regio's.

Op paasmaandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met eerst regen en later buien, met kans op onweer. Bovendien staat er ook veel wind en vooral langs de kust kunnen zware windstoten optreden.

Van dinsdag tot en met donderdag blijft het wisselvallig met van tijd tot tijd regen of enkele buien maar tussendoor zijn er vaak langdurig droge perioden met opklaringen.

Vrijdag en zaterdag is het overwegend droog met meer zon.

De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden.

bron: Belga