N-VA-top ziet geen graten in facebookposts Karim Van Overmeire

door
Belga
Leestijd 2 min.

De nationale N-VA-top ziet geen graten in de facebookposts van haar Aalsterse schepen van Integratie Karim Van Overmeire, die op kritiek botsen bij oppositiepartners CD&V en SD&P. "Karim heeft het recht zijn verontwaardiging te uiten, verontwaardiging die bij veel mensen leeft", zegt de woordvoerder van voorzitter Bart De Wever. Van Overmeire postte vrijdag een oude Franse prentkaart uit Wereldoorlog I, met daarop de uitspraak 'On les aura' (We zullen ze wel krijgen, nvdr). "Het lijkt mij een betere reactie tegen de baardapen dan knuffelen voor wereldvrede", plaatste de voormalige Vlaams Belanger erbij. CD&V en SD&P, de coalitiepartners van N-VA in Aalst, distantiëren zich van het gebruik van de term 'baardapen'. "Vlaams Belang-praat", klonk het ook bij Open Vld.

De N-VA-schepen zelf reageerde even fors. Hij postte een nieuwe foto, dit keer van een terrorist met bebloed mes en vijf afgesneden hoofden. "Verzin dan maar eens wat geschikte uitdrukkingen voor heerschappen zoals hieronder", beet hij terug. "Aan al degenen die denken dat ze mij de les moeten spellen: waar denken jullie de morele autoriteit te halen om dit te doen? "

Op het N-VA-hoofdkwartier ziet men geen graten in de term 'baardaap' of het posten van zo een expliciete foto op facebook. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, klinkt het. De kritiek dat het om 'Old School Karim' gaat, verwijzend naar zijn verleden bij Vlaams Belang, noemt De Wevers woordvoerder "goedkoop". "Dat slaat op niks."

bron: Belga