Geen terroristische motieven bij moord veiligheidsagent

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Froidchapelle in Henegouwen is donderdag een bewakingsagent doodgeschoten. De man werkte als bewaker bij het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE) in Fleurus. Er is evenwel geen toegangsbadge gestolen. Een terroristische piste wordt niet gevolgd, aldus het parket van Charleroi. Over het voorval is ophef ontstaan. De man zou als veiligheidsagent bij een kerncentrale hebben gewerkt, en zijn badge zou zijn gestolen. Blijkt dus dat de man werkte voor het IRE, en dat evenmin een badge is gestolen.

Het slachtoffer, een veiligheidsagent, werd donderdagavond dood aangetroffen in zijn woning. Hij bleek doodgeschoten. Ook zijn hond werd gedood. Het waren de kinderen van de man die hem aantroffen, bij hun terugkeer uit school.

Een terroristische piste wordt niet gevolgd bij het onderzoek, zo luidt het. De onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme is dan ook niet aangeduid. Een motief is nog niet bekend. De speurders denken aan een uit de hand gelopen overval, of een misdaad in de privésfeer.

bron: Belga