Baptiste Planckaert slaat dubbelslag in Normandië

Baptiste Planckaert slaat dubbelslag in Normandië

Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) heeft zaterdag een dubbelslag geslagen in de vijfde etappe van de 36e editie van de Ronde van Normandië (Fra/2.2). De 27-jarige Kortrijkzaan kwam na 180 kilometer tussen Trévières en Villedieu-les-Poêles-Rouffigny solo over de streep en neemt de leiderstrui over van de Fransman Benoît Sinner (Armée de Terre). Op het plaatselijke circuit koos Planckaert op vijftien kilometer van de finish het hazenpad. Timothy Dupont (Verandas Willems) spurtte op 33 seconden van Planckaert naar de tweede plaats, Nicolas Vereecken (An Post-Chain Reaction) maakte het volledig Belgische podium compleet.
De Belgen toonden zich de afgelopen dagen succesvol in de Ronde van Romandië. Man in vorm Timothy Dupont schreef de eerste en derde rit op zijn naam. Tussendoor stak Olivier Pardini de zege op zak in de tweede etappe.
In de stand heeft Planckaert drie seconden voorsprong op Sinner en vier seconden op ploegmaat Pardini, die de leiderstrui al twee dagen om zijn schouders had. Morgen/zondag staat de slotrit over 150 kilometer tussen Coutances en Caen op het programma.

bron: Belga