Africa Cup 2017 - Kameroen kan niet winnen bij debuut Hugo Broos

De eerste wedstrijd van Hugo Broos als bondscoach van Kameroen is uitgedraaid op een sisser. In het Kameroense Limbe speelden de 'Ontembare Leeuwen' zaterdag in het kader van de kwalificaties voor de Africa Cup 2017 2-2 gelijk tegen Zuid-Afrika. De 63-jarige Broos streek medio februari neer in Kameroen om de nationale ploeg na matige resultaten uit het slop te halen. Het kwalificatieduel tegen Zuid-Afrika, met één punt laatste in groep M, moest een makkelijke vuurdoop worden voor Broos. Rantie (17.) realiseerde echter het openingsdoelpunt voor de bezoekers.

Op slag van rust bracht Sébastien Siani, de middenvelder van KV Oostende, de score met een harde knal in evenwicht. Zuid-Afrika nam opnieuw de bovenhand na een fantastische treffer van Hlompho Kekana (50.). De verdediger van de bescheiden Zuid-Afrikaanse club Mamelodi Sundowns recupereerde het leer, zag de Kameroense doelman een eindje voor zijn doellijn staan en trapte vanaf de eigen helft de 1-2 tegen de netten. Kameroen sleepte dankzij een kopbal van Nkoulou (67.), bij Olympique Marseille een ploegmaat van Michy Batshuayi, alsnog een punt in de wacht.

Bij Zuid-Afrika speelde Jali (KV Oostende) de hele wedstrijd, Anele (KRC Genk) werd aan de rust vervangen en doelman Keet (KV Kortrijk) bleef op de bank. De Kameroense doelpuntenmaker Siani maakte de match vol.

Hugo Broos blijft met Kameroen aan de leiding in groep M met zeven punten, gevolgd door Mauritanië (6) en Zuid-Afrika (3). Dinsdag kijken Kameroen en Zuid-Afrika elkaar opnieuw in de ogen. De groepswinnaars en de beste twee nummers twee spelen in januari-februari de eindronde in Gabon.