Parket bevestigt aanhouding Faycal Cheffou

Terreurverdachte Faycal Cheffou is aangehouden op verdenking van terroristische moord. Dat meldt het federaal parket. Cheffou werd donderdagavond opgepakt. Zijn exacte rol bij de aanslagen van dinsdag in Brussel is nog niet bekend. Verder blijven nog drie andere mannen aangehouden. Twee anderen werden weer vrijgelaten. 
door
Jolien
Leestijd 2 min.

Fayçal Cheffou is vrijdag aangehouden wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moord en poging terroristische moord. Er werd bij hem een huiszoeking uitgevoerd. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen. Het is nog niet bekend welke rol Cheffou precies gespeeld heeft in de aanslagen in Brussel.

Volgens Franstalige media is de man herkend als derde dader van de aanslag op de luchthaven van Zaventem. De taxichauffeur die de drie daders naar de luchthaven bracht, zou hem herkend hebben op basis van foto's. De identificatie is nog niet bevestigd door het parket, maar indien dat zou kloppen, zou dat betekenen dat we Fayçal Cheffou op de bewakingsbeelden van Brussels Airport zien als de man met het hoedje en het witte hemd.

Dit zijn de drie anderen die aangehouden blijven:

In het kader van het onderzoek dat geleid heeft tot de aanhouding van de genaamde Reda Kriket in Argenteuil (Frankrijk), dat gevoerd wordt door een Gemengd Onderzoeksteam van Belgische en Franse speurders, heeft de onderzoeksrechter Rabah N. aangehouden. Hij werd in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

De man die vrijdag werd overmeesterd aan de tramhalte in Brussel is Abderamane A. De vrijheidsberoving van deze verdachte werd door de onderzoeksrechter verlengd voor een periode van 24 uur.

Tawfik A. werd na grondig verhoor terug vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Aboubakar A. werd ook aangehouden en in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De persoon die bij hem in het voertuig was, werd na verhoor terug vrijgelaten.

Foto Belga / N. Maeterlinck