"In januari plattegrond van Zaventem gevonden in woning Abaaoud in Athene"

De politie in Griekenland zou al in januari 2015 in twee woningen in Athene plannen ontdekt hebben die op een terreuraanslag op de luchthaven van Zaventem wezen.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Volgens de Atheense nieuwszender Skai werden toen al de Belgische autoriteiten ingelicht. 

In één van de twee woningen werd onder meer een kaart van Brussels Airport gevonden. Een officiële verklaring van de politie hierover is er nog niet.

Volgens het bericht werden de documenten in woningen ontdekt die door islamisten gehuurd waren. Na de aanslagen van november in Parijs bleek dat één van deze mannen Abdelhamid Abaaoud was, aldus de nieuwszender. Abaaoud wordt gezien als de coördinator van de terreuraanslagen van Parijs. In de dagen na de aanslagen van Parijs werd hij gedood bij een antiterreuroperatie in de Parijse voorstad Saint-Denis.

Abaaoud had op zijn reizen door Europa ook een woning in Athene gehuurd. Na zijn dood stuurde de Franse politie DNA-stalen van de 27-jarige terrorist naar de Griekse autoriteiten. Destijds werd in het kader van het onderzoek in een andere woning een 33-jarige verdachte opgepakt, die door de Griekse overheid aan België overgedragen werd.