Daarom sluiten we onze ogen tijdens het zoenen

De meeste mensen beschouwen het feit dat ze hun ogen sluiten wanneer ze kunnen als "iets dat gewoon gebeurt". Nu hebben psychologen eindelijk achterhaald waarom we kussen in het donker.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Blijkbaar kunnen onze hersenen niet met meer dan twee dingen tegelijk omgaan. Om ons ten volle te kunnen overgeven aan de passie, sluiten we onze ogen wanneer onze lippen die van iemand anders raken.

Dat is de conclusie van de studie over visuele en tactiele zintuiglijke ervaring die werd uitgevoerd door de Royal Holloway University of London. Cognitieve psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy ondervonden dat ons brein worstelt om zich te concentreren op een ??andere prikkel wanneer het tegelijkertijd visuele stimuli moet verwerken. In wetenschappelijke termen is "de tastzin afhankelijk van het perceptieniveau van een gelijktijdige visuele taak".

Tijdens het onderzoek moesten de deelnemers visuele taken van verschillende moeilijkheidsgraad volbrengen terwijl hun tactiele respons werd gemeten door hun reactie op kleine trillingen in hun handen. De analyse toonde aan dat mensen minder reageren op de aanraking, en harder werken met hun ogen.

"Deze resultaten zou kunnen verklaren waarom we onze ogen sluiten als we de aandacht willen vestigen op een ander zintuig", vertelde Dalton aan The Independent. "Het afsluiten van de visuele input laat toe om zich meer te concentreren op andere aspecten van de ervaring."

 

Foto Pixabay