Thorgan Hazard waarschijnlijk out tegen Portugal, Dembélé en Carrasco missen training

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels hebben afgelopen voormiddag een derde oefensessie gehouden in hun aanloop naar de oefeninterland van dinsdag in Leiria tegen Portugal. De training had net als de voorbije dagen omwille van veiligheidsredenen achter gesloten deuren plaats in het Koning Boudewijnstadion. Na afloop meldde bondscoach Marc Wilmots dat Thorgan Hazard normaal gezien forfait zal moeten geven voor de interland en dat Mousa Dembélé en Yannick Carrasco moesten passen voor de trainingssessie van vandaag. "Thorgan blijft last hebben van zijn kuit, die helemaal blauw is. Hij trainde nog niet en raakt normaal gezien dan ook niet fit voor de partij in Portugal", verklaarde Wilmots. "Mousa en Yannick hadden allebei wat last van een al langer geleden opgelopen blessure. Yannick kreeg een infiltratie, maar hem verwacht ik morgen terug op training. Mousa van zijn kant sukkelt wat met de enkel, maar ook voor hem voorzie ik geen problemen", klonk het.

Gisteren al zag Wilmots Liverpool-spitsen Divock Origi en Christian Benteke afhaken. "Zij hebben allebei een verrekking en keren deze avond naar hun club terug. Voor een kwalificatiewedstrijd hadden we eventueel risico's kunnen nemen met hen, maar nu wil ik dat niet", aldus de bondscoach.

De Duivels nemen het dinsdag in het Estadio Dr. Magalhaes Pessoa in Leiria op tegen Portugal. De oefenpot tussen beide landen moest zoals bekend normaal gezien in het Koning Boudewijnstadion gespeeld worden, maar in de nasleep van de aanslagen op Zaventem en in Brussel wordt er nu naar Portugal uitgeweken.

bron: Belga