Pro League neemt extra veiligheidsmaatregelen voor aanvang van play-offs

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Pro League heeft vrijdag op een uitzonderlijke vergadering met de eersteklassers, lokale ordediensten, de Voetbalcel Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van supportersfederaties een aantal veiligheidsmaatregelen op een rijtje gezet met het oog op de ontknoping van de Jupiler Pro League. "We willen zonder extra druk te leggen op de politiediensten ervoor zorgen dat de wedstrijden van de play-offs kunnen doorgaan", zei CEO van de Pro League Ludwig Sneyers. "Tijdens deze vergadering werd unaniem de steun uitgesproken voor het verderzetten van het dagelijkse leven en dus het plaatsvinden van de wedstrijden van de Pro League. Daarom besloten alle aanwezige partijen over te gaan tot het bestendigen en consequent uitvoeren van reeds bestaande maatregelen en het invoeren van nieuwe maatregelen", klinkt het in een persmededeling.

Net zoals de voorbije maanden sinds de aanslagen in Parijs zijn rugzakken, handtassen en vuurwerk of voetzoekers niet toegelaten in de stadions. Er worden ook geen lockers voorzien. Alle supporters zullen gefouilleerd worden en kunnen best tijdig naar het stadion vertrekken. Behalve deze gekende maatregelen lanceerde de Pro League extra regels. De eersteklassers moeten het aantal stewards voor de bezoekersvakken verdubbelen en er zullen ook extra stewards ingezet worden om de fouilles vlot te laten verlopen. Voor aankomst van de supporters zullen clubs het stadion volledig laten controleren.

De Pro League besliste woensdag op zijn Raad van Bestuur dat clubs tickets ontzegd kunnen worden voor uitwedstrijden als er zich toch incidenten zouden hebben voorgedaan. In dat kader wordt gevraagd om opgelegde stadionverboden effectief toe te passen.

bron: Belga