Ongeveer 2.000 auto’s opgehaald op luchthaven

Ongeveer 2.000 auto's opgehaald op luchthaven

Ongeveer 2.000 mensen zijn vrijdag langsgeweest op Brussels Airport om hun auto op te halen. Dat is een derde van de wagens die dinsdag na de aanslag waren achtergebleven in de parkeergarages vlakbij de vertrekhal van de luchthaven. Ook zaterdag en zondag kunnen achtergelaten voertuigen nog worden opgehaald. Dat werd vernomen van Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport. Wie zijn auto wil ophalen, kan zich tussen 10.00 en 16.00 uur aanmelden aan het Crowne Plaza Hotel Brussels Airport (in Diegem) met het nummerplaatnummer en indien mogelijk ook een parkingticket, reservatiebewijs of abonnement. Brussels Airport inventariseerde de nummerplaten van alle geparkeerde wagens en voert de eigenaars vanuit het hotel met kleine busjes naar de parking waar hun voertuig staat.

Maximum één persoon kan het voertuig komen afhalen. Rugzakken of grote tassen zijn niet toegestaan. Ook in gebouw 722 van Brucargo (het vrachtgedeelte van de luchthaven), waar mensen achtergebleven bagage kunnen ophalen, was het vrijdag druk. Alles is er volgens Fransen vlot verlopen.

Het gebouw is ook zaterdag en zondag geopend van 8.00 tot 21.00 uur. Momenteel is alleen (hand)bagage beschikbaar die al in een aantal vliegtuigen was ingeladen en handbagage die werd achtergelaten in Pier A, het Connector-gebouw en aan de veiligheidscontrole van Connector. Meer informatie op de website van de luchthaven (http://www.brusselsairport.be).

bron: Belga