Objecten gezocht voor 200ste verjaardag UGent

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Stadsmuseum Gent (STAM) en de Universiteit Gent plannen een overzichtstentoonstelling en boek met 200 objecten die met de lange geschiedenis van Gent verbonden zijn. Ze roepen daarbij de hulp van het publiek in. "We zoeken objecten, foto's, getuigenissen, persoonlijke verhalen, filmpjes, muziekcomposities, ... alles wat kan bijdragen om de expo en het boek leven in te blazen", zegt Frederik Verstraete (STAM). "Iedereen mag zich aangesproken voelen: Gentenaars, studenten, medewerkers van de UGent en Stad Gent, alumni, kotmadammen, cafébazen, frituuruitbaters, wijkagenten, Erasmusstudenten, ..."

Wie een object met een verhaal wil binnenbrengen, kan dat op 22 mei van 10 tot 18 uur in het STAM. Op de website wwww.durfmeetedoen.be staat meer informatie. In vergelijking met de andere West-Europese universiteiten is de Universiteit Gent relatief jong. Op 9 oktober 1817 werd de 'Rijksuniversiteit Gent' gesticht in het bijzijn van kroonprins Willem-Frederik van Oranje-Nassau. De voorbije 200 jaar groeide de UGent uit tot een wijdverspreide universiteit in de stad, met meer dan 40.000 studenten, 9.000 personeelsleden en campussen in Kortrijk, Oostende en Korea.

De rijke geschiedenis van de Universiteit Gent wordt overigens weergegeven door UGentMemorie, het virtuele geheugen van de UGent.

bron: Belga