Neushoornbaby geboren in Pairi Daiza

Neushoornbaby geboren in Pairi Daiza

Het dierenpark Pairi Daiza heeft vanochtend de geboorte aangekondigd van een Afrikaanse witte neushoorn. Het mannelijke diertje werd geboren op dinsdag 22 maart 2016 en krijgt vanwege de actuele gebeurtenissen de naam Sethemba Vasta, “hoop” in de Zoeloe-taal. Volgens het dierenpark verliep de bevalling goed. Sethemba stond snel op zijn pootjes en dronk binnen de paar tellen, twee cruciale stappen in de ontwikkeling van een babyneushoorn. Pairi Daiza stipt aan dat de bevalling overdag plaatsvond, wat een zeldzame gebeurtenis is bij dieren. Hierdoor kon het dierenpark waardevolle beelden maken van de geboorte.

In de natuur leven er nog slechts 20.000 witte neushoorns in het wild. Meer dan 1.300 van hen werden vorig jaar door stropers geslacht voor hun hoorn. In Europa werden 13 neushoornkalfjes geboren, maar vier van hen overleefden de geboorte niet.

Op dit moment kan Sethemba nog niet worden bewonderd door bezoekers maar als het weer het toelaat, zal hij vanaf 26 maart een paar uur per dag zichtbaar zijn. Meer informatie over Sethemba is te vinden op de Facebook-pagina van Pairi Daiza.

bron: Belga