Marc Wilmots wil stabiele defensie zien tegen Portugal

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots wil in de oefeninterland van dinsdag in Leiria tegen Portugal vooral een stabiele defensie zien bij de Rode Duivels. Dat zei de bondscoach vrijdag op zijn perspraatje in het bondsgebouw. Zoals Wilmots eerder al had laten uitschijnen vormt het kwartet Toby Alderweireld-Jason Denayer-Nicolas Lombaerts-Thomas Vermaelen de Belgische defensie tegen de Portugezen. Nadat donderdag ook Divock Origi en Christian Benteke geblesseerd moesten afhaken, mist de bondscoach nu al zes (basis)spelers tegen Portugal (eerder pasten ook Vincent Kompany, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen).

"Blessures maken deel uit van het voetbal. Ik heb wel nog enkele posities die dubbel bezet zijn en het is nu ook dé kans voor andere spelers om te tonen dat ze klaar zijn", aldus Wilmots, die benieuwd is hoe Vermaelen het op de linkerflank zal doen. "Thomas is een speler van internationale klasse en heeft al op die positie gespeeld, maar hij heeft ook ritme nodig. Bij Barcelona speelt hij niet heel vaak, ik wil zien hoe hij het op fysiek vlak doet", klonk het bij de bondscoach, die met het oog op het EK opnieuw individuele programma's zal opstellen voor zijn spelers. "Iemand als Daniel Van Buyten had voor aanvang van het WK ook niet veel gespeeld, maar heeft zich als een modelprof klaargestoomd en was in Brazilië een van de beste spelers."

Wie er voorts speelt tegen Cristiano Ronaldo en ploegmaats, liet Wilmots nog in het midden. "Ik wilde in eerste instantie mijn twee 'zessen' (Axel Witsel en Radja Nainggolan) rust gunnen, maar ik zie nog wel wie ik opstel. De wedstrijd is dinsdag pas en er kunnen nog geblesseerden of zieken vallen. Ik heb nog steeds voldoende mogelijkheden."

bron: Belga