Gearresteerde persoon op Rogierlaan in Schaarbeek is niet Mohamed Abrini

Gearresteerde persoon op Rogierlaan in Schaarbeek is niet Mohamed Abrini

De persoon die vrijdagmiddag gearresteerd is op de Rogierlaan in Schaarbeek, is niet Mohamed Abrini. Dat bevestigt het federaal parket. Het gerucht deed de ronde dat de gearresteerde persoon de voortvluchtige verdachte is over wie een opsporingsbericht werd verspreid kort na aanslagen van Parijs. Volgens buurtbewoners die getuige waren van de politieactie, wou de politie op de Rogierlaan een man arresteren die aan een tramhalte stond te wachten. Toen de man de politie in de gaten kreeg, greep hij een vrouw en haar kind vast. Vervolgens liet hij het kind gaan, maar gebruikte hij de vrouw als levend schild, tot de politie hem in het been schoot. De man moest vervolgens zijn rugzak en heuptas uitdoen en zich gedeeltelijk uitkleden om te tonen dat hij geen bommengordel droeg, waarna hij met een ziekenwagen werd weggebracht. DOVO liet de rugzak ontploffen, maar het is niet duidelijk of die explosieven bevatte.

Het gerucht deed de ronde dat de gearresteerde persoon Mohamed Abrini is, de man over wie begin december een opsporingsbericht werd uitgevaardigd, maar dat klopt dus niet. Abrini was samen met Salah Abdeslam te zien op bewakingsbeelden van een tankstation in het Franse Ressons, in de richting van Parijs, twee dagen voor de aanslagen in de Franse hoofdstad. Hij zat aan het stuur van de auto die twee dagen later gebruikt werd bij de aanslagen.

Over een ander gerucht, dat de man die bij zijn arrestatie neergeschoten werd, onschuldig zou zijn, wil het federaal parket voorlopig geen commentaar kwijt, om het onderzoek niet te schaden. “De persoon die opgepakt is, is een verdachte”, klinkt het.

bron: Belga