Zeven mensen gearresteerd bij politieactie

Illustration picture shows the scene of a police action, on Thursday 24 March 2016, in Schaerbeek / Schaarbeek, Brussels. On Tuesday 22 March, two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 31 deadly victims and 250 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh) claimed responsibility for these attacks. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Bij de politieactie die donderdag plaatsvond in Schaarbeek, Jette en Brussel zijn zes mensen opgepakt. Ook vrijdagochtend vond er nog een huiszoeking plaats, waarbij er nog eens één persoon werd gearresteerd. Dat wordt bevestigd door het federaal parket. In de loop van de dag volgt meer uitleg. 

In Schaarbeek begonnen de operaties, die werden uitgevoerd door de speciale eenheden van de federale politie, rond 21.00 uur. Verschillende getuigen verklaarden dat ze een ontploffing hoorden, maar die informatie werd nog niet bevestigd.

Rond 23.00 uur was er een veiligheidsperimeter ingesteld, dat zich uitstrekte van de Paviljoenplaats tot de spoorweg, die geleidelijk aan werd beperkt. Rond 01.00 uur was er enkel nog een veiligheidsperimeter aan huisnummer 20 van de Paviljoenstraat. Een dertigtal toeschouwers was toen nog aanwezig, enkele van hen konden tot dan niet terugkeren naar huis.

Ook de ontmijningsdienst van het leger DOVO was aanwezig in Schaarbeek, en er werd een Mercedes weggesleept. Bij de politieactie van donderdag werden drie mensen opgepakt voor het gebouw van het federaal parket in Brussel, twee personen in Jette en één elders in Brussel. In Schaarbeek werd niemand opgepakt.

De huiszoekingen werden uitgevoerd met de steun van de DSU, de speciale eenheden van de federale politie. In Schaarbeek kreeg de politie ook de steun van militairen.

bron: Belga