Tijd voor verwennerij

Tijd is een kostbaar iets. Geniet van dit xl-weekend in de paasvakantie om jezelf een beetje in de watten te leggen. Verwen jezelf met een warm bad, een heerlijke thee met chocolade of een voedend haarmasker… Ontspanning is immers geen luxe, maar een recht.

ptro0014f_1_lBoost je huid
De cosmeticareus Clarins lanceerde onlangs drie ‘Boosters’ die het energieniveau van actieve vrouwen helpen opkrikken. Zonder druk: gewoon enkele druppels aan je dagcrème toevoegen wanneer nodig. Vermoeide trekken? Probeer de ‘Energy’-booster met ginseng. Een vale teint? Grijp naar de ‘Detox’ met groen thee. En voor rode vlekken is er ‘Repair’, op basis van mimosa. (39€)

Detoxmasker
Het merk Peter Thomas Roth windt er geen doekjes om: dit hydraterende gezichtsmasker op basis van komkommer, papaja en ananas verzacht de zichtbare gevolgen van een te korte nacht. Verfrissend, dankzij het mentholeffect. (49,90€)

dandoySpeculoos voor de paashaas
Maison Dandoy en chocolatier Laurent Gerbaud sloegen de handen in elkaar, met de ‘Spectaculoos Speculos’ tot gevolg: een gekruide variant op het paasei met een vleugje kaneel, een hint Guilin-gember, Perzische rode bessen en Madagaskarcacao. Een knapperige combinatie die heerlijk in de mond smelt.

Lidl_Gevulde Paaseitjes_Advocaatpure chocolade_EUR 1,99200gSjokolaat advocaat
Pasen in twee woorden samenvatten? Chocolade en eieren, toch? Jazeker, maar deze twee ingrediënten zijn bij Lidl ook beschikbaar in een ongewone combinatie: een pot advocaat (de eierlikeur!) gemengd met donkere chocolade. Smeuïg, en typisch Belgisch. (1,99€)

teapotTheepot om van te snoepen
Een chocoladen theepot… Wie bedenkt nu zoiets? De excentriekelingen van het Britse Schokolat, natuurlijk! Giet er heet water in en meng er cacaopoeder in voor een heerlijke warme chocolade. Voeg er nog meer heet water aan toe en de theepot wordt een chocoladefondue waar je aardbeien of marshmallows in kan dippen. En ben je nog niet uitgesnoept, breek er dan gewoon een stuk vanaf. (32€ via firebow.com)

Female hands giving massage to soft bare foot

Geniet ten voeten uit
Onze voeten tellen meer dan 15.000 zenuwuiteinden en 92 reflexzones die invloed hebben op allerlei organen. Reden genoeg om ze af en toe eens goed te vertroetelen. Een voetmassage – of reflexzonetherapie – helpt stress en pijn te verminderen, bevordert de slaap … en is gewoonweg lekker.

Met zachte hand
De afgelopen maanden hebben je handen het zwaar te verduren gekregen. Vriestemperaturen of waterdichte handschoenen staan een goede hydratatie in de weg. Gelukkig is er de ‘Pistachecrème’ van Laura Mercier, die jouw krokodillenhuid meteen transformeert tot een zacht babyvelletje.

taieSoieZijdezachte nacht
In Spanje is het al eeuwenlang een gewoonte, hier bij ons raakt het echter niet goed ingeburgerd. We hebben het over het middagdutje, of een moment van rust dat je genoeg energie geeft om de rest van de dag door te komen. Wedden dat deze zijdezachte kussensloop je ook ’s middags in één-twee-drie in slaap helpt? (26,50 € euro bij peauxdanges.com)

Door Pierre Jacobs