Drie terreurverdachten opgepakt in Brussel

De politie heeft bij huiszoekingen in Vorst en Sint-Gillis twee verdachten opgepakt in het onderzoek naar de verijdelde aanslag in Frankrijk. Even later werd ook een derde verdachte in Schaarbeek neergeschoten en opgepakt. 
door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie heeft deze ochtend twee huiszoekingen uitgevoerd in het terrorismeonderzoek dat verband houdt met de arrestatie van de Fransman Reda Kriket (24) in het Franse Argenteuil. De man zou betrokken geweest zijn bij vergevorderde plannen voor een aanslag. In zijn appartement werden explosieven gevonden. Kriket werd in juli 2015 bij verstek tot 10 jaar cel veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep en heling. Ook Abdelhamid Abaaoud werd toen veroordeeld.

Van één huiszoeking, in de Belgradostraat in Vorst, was al bekend dat er één verdachte werd opgepakt, Tawfik A. Hij raakte daarbij gewond aan zijn been. Bij een tweede huiszoeking, in de Merodestraat in Sint-Gillis, werd een tweede verdachte opgepakt, Salah A.

Het parket zegt dat even later een derde persoon aangehouden werd op de Rogierlaan in Schaarbeek, die daarbij eveneens gewond raakte aan zijn been.