Geparkeerde auto’s kunnen in Brussels Airport worden opgehaald

Illustration picture shows airplanes and the parking lot of Brussels Airport, in Zaventem, Wednesday 23 March 2016. Yesterday morning two bombs exploded in the departure hall of Brussels Airport and another one in the Maelbeek - Maalbeek subway station, which made around 30 deadly victims and 230 injured people in total. ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant - Daesh) claimed responsability for these attacks. The terrorist threat level has been heightened to four across the country. BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Mensen van wie de auto op een van de parkings vlakbij de vertrekhal van Brussels Airport geparkeerd stond op het moment van de aanslag, kunnen hun auto de komende drie dagen komen ophalen. Ook de achtergelaten bagage kan gedeeltelijk worden opgehaald. Dat meldt Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport.

Bestuurders moeten zich daarvoor aanmelden aan het Crowne Plaza Hotel met hun identiteitskaart en nummerplaat. Dat kan vandaag, morgen en zondag tussen 10 en 16 uur. Het gaat om auto’s die geparkeerd staan in parking 1,2 of 3.

De bagage kan worden opgepikt op Brucargo, in loods 722. Voorlopig gaat het enkel over bagage die al in het vliegtuig geladen was, die in net gelande vliegtuigen stak, of die was achtergebleven op de tarmac. “De bagage die net ingecheckt was, ligt nog op de bagagebanden onder de vertrekhal”, zegt Franssen. “Daar kunnen we voorlopig nog niet aan.”

“De bagage die in de vliegtuigen stak die net geland waren of vertrekkensklaar stonden, hebben we kunnen recupereren”, aldus Franssen. “Hetzelfde geldt voor de bagage die al uitgeladen was of nog niet ingeladen was en op de tarmac zelf was achtergebleven. Die bagage kunnen de mensen nu komen ophalen, in loods 722 op Brucargo. Hier liggen al zowat 5.000 à 6.000 stuks bagage, maar er is nog een hoop meer. Die zullen we aanvoeren naargelang mensen hun bagage komen ophalen.”

“De mensen kunnen hun bagage ophalen tot en met zondag”, gaat de woordvoerster verder. “Eenmaal de luchthaven weer opengaat, zullen we proberen om de bagage die daar nog ligt, ook te recupereren. In ieder geval zullen we al het mogelijke doen om iedereen te informeren en ervoor te zorgen dat alle koffers terug bij de rechtmatige eigenaars raken.”